miercuri, 28 iulie 2010

Pops, Cake Pops

Săptămâna trecută a fost ziua lui Alex. Și pentru că Alex stă la casă și are o grădină faină și o piscină în mijlocul grădinii și era cald și frumos afară am organizat o petrecere în aer liber. Și pentru că deja ne-am plictisit de petrecerile la care se cumpără câțiva litrii de bere și toată lumea stă și bea până când numără un deget de două ori, am organizat o petrecere tematică – Toga Party. Pentru că e mai ușor să scapi de un cearceaf legat cu o curea atunci când tot ce vrei este să te răcorești în piscină.




Alex a profitat de această ocazie pentru a explora lumea vie și colorată a cocktalurilor. Pentru că un party tematic nu este un adevărat party tematic până când nu sunt și cocktailuri.

Iar eu nu am putut să mă las mai prejos în privința desertului. Cu ceva timp în urmă am dat peste o idee superbă de desert pentru petreceri, și nu numai, pe Bakerella. Cake Pops sunt practic prăjiturele pe băț și sunt excelente atunci când vrei un desert ușor de mâncat care nu implică farfurioare și lingurițe.




Sigur, iau ceva timp să le faci, dar procesul mi s-a părut foarte distractiv și rezultatul a meritat. Am o slăbiciune pentru deserturile care mi se par distractiv de făcut, așa că de acum încolo Cake Pops vor fi primele pe lista deserturilor pe care le voi face pentru petreceri. Nu strică nici faptul că pot fi făcute din diferite tipuri de blat cu diferite tipuri de creme și diferite tipuri de glazuri și decorațiuni, ceea ce oferă o varietate foarte mare de combinații cu care poți surprinde invitații. Limita este doar imaginația noastră!


Cake Pops


Blat:

2 1/2 căni (250 g) făină, cernută

1/2 linguriță sare

2 linguri (15 g) cacao

113 g unt, la temperatura camerei

1 1/2 căni zahăr

2 ouă mari

1 linguriță esență de vanilie

1 cană (240 ml) lapte bătut sau iaurt

1 linguriță oțet alb

1 linguriță bicarbonat de sodiu


1. Se încălzește cuptorul la 175 grade Celsius (treapta 4 sau foc mediu) și se așază grătarul de la cuptor la mijlocul cuptorului. Se tapetează 2 tăvi de 23 de centimetrii cu unt și hârtie de copt (eu am folosit o singură formă de 30 de centimetrii).

2. Într-un castron se cern împreună făina, sarea, și cacao.

3. Într-un alt vas se bate untul folosind mixerul până când se înmoaie (aproximativ 1-2 minute). Se adaugă zahărul și se bate cu mixerul până devine spumos (aproximativ 2-3 minute).

4. Se adaugă la unt ouăle, unul câte unul, și se bate bine după fiecare ou. Se adaugă esența de vanilie și se bate până când se încorporează.

5. Folosind mixerul la viteză mică, se amestecă făina și laptele bătut la unt, în trei etape, începând cu făina și terminând cu făina (se adaugă jumătate din amestecul de făina la unt, se bate bine, apoi se toarnă laptele bătut, se amestecă bine și la final se adaugă restul de făină și se bate bine).

6. Într-un vas mic se amestecă oțetul cu bicarbonatul, se amestecă bine și apoi se adaugă în aluat. Se amestecă până când se încorporează.

7. Se toarnă aluatul în forme și se dă la cuptor aproximativ 25-30 de minute, sau până când o scobitoare înfiptă în mijlocul blatului iese curată.

8. Se lasă blatul să se răcească 10 minute în formă, apoi se scoate pe un grătar (eu folosesc grătarul de la cuptorul cu micounde) și se lasă să se răcească complet.


Cremă:

1 1/2 căni (360 ml) smântână pentru frișcă

500 g cremă de brânză (Philadelphia)

3/4 linguriță esență de vanilie

1 cană (115 g) zahăr pudră


1. Într-un castron mare se bat (folosind mixerul) crema de brânză, zahărul pudră și vanilia până când se omogenizează.

2. Într-un alt castron se bate smântâna pentru frișcă până când se întărește (este mai rapid dacă smântâna este rece, iar vasul în care bateți frișca este pus într-un alt vas în care ați pus apă rece).

3. Cu o spatulă (sau lingură de lemn) amestecați frișca în brânză, cu mișcări ușoare, de jos în sus.

4. Dați la frigider aproximativ o oră, până când crema se întărește puțin.


Glazură:

3 cutii de 300 g de bănuți de ciocolată albă, topită la baie-marin


Altele:

bețișoare pentru acadele (sau bețe pentru frigărui tăiate în jumătate)


Partea distractivă:

1. După ce s-a răcit blatul, se împarte în patru. Într-un vas se pune o bucată de blat și se fărămițează folosind o furculiță. Repetați până când ați fărămițat tot blatul.

2. Se adaugă la frimiturile de blat 2/3 din cremă (puteți adăuga mai multă cremă sau mai puțină cremă în funcție de cât de umede/uscate vreți să fie cake pops) și se amestecă bine.

3. Dați amestecul de blat și cremă la frigider câteva ore, până când se întărește puțin.

4. Când s-a întărit blatul, se scoate de la frigider și folosind mâinile se modelează bile de blat. Se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la congelator câteva ore sau peste noapte.

5. După ce bilele de blat s-au întărit, se scot și se așază pe masa de lucru. Se ia câte un bețișor de acadea, se trece un capăt al acestuia prin ciocolata topită și apoi se înfige într-o bilă de blat. Aveți grijă ca bețișorul să nu treacă complet prin bila de blat.

6. Se ia câte un cake pop (deja le putem numi cake pops) și folosind o linguriță se acoperă cu ciocolată topită. Se lovesc ușor de marginea vasului în care se află ciocolata topită pentru a îndepărta excesul de ciocolată și se asează pe hârtie de copt pentru a se usca.


Nota: Eu am facut blatul de la zero, dar se poate folosi și un mix pentru blaturi pe care îl găsiți în comerț. Este mai rapid așa, dar eu prefer să muncesc în plus, decât să folosesc acele amestecuri pentru blat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu