marți, 20 iulie 2010

GRANITAAAAA!

După ploile de săptămânile trecute au revenit temperaturile calde, foarte calde, muuult prea calde. Din fericire am reușit să găsesc un aliat de nădejde în lupta mea zilnică cu căldura. Numele ei este GRANITAAAAA și este dulce, aromată și răcoroasă.




Mi se pare că acest cuvânt sună ca un strigăt de bătalie. GRANITAAAAA!! Și am spus mai devreme că sunt într-o luptă continuă cu căldura. Vedeți? Totul are sens!




Rețeta pentru această mică minune este foarte simplă și are doar câteva ingrediente. Până la urmă este doar un sirop înghețat. De aceea m-am gândit să cumpăr o sticluță de sirop de coacăze negre de la supermarket și să vad ce iese dacă îl înlocuiesc în rețetă. Am pus o cană de sirop la două căni de apă rece și apoi am urmat înstrucțiunile din rețetă. GRANITAAAAA de coacăze negre a ieșit destul de bună, dar s-a dezghețat mai repede decât cea de lămâie pe care am facut-o de la zero.




Cea mai bună parte este că dacă nu vreți să mâncați gheață aromată (știu că unele persoane se tem că vor avea probleme cu gâtul din cauza asta) puteți umple jumătate de pahar cu GRANITAAAAA și să turnați peste niște apă minerală. Limonadă (sau suc de fructe) cu ghiața gata instant.




Este un desert simplu și versatil. Iar mie îmi plac teribil de mult lucrurile simple și versatile. Așa că acest desert a devenit rapid unul din preferatele mele. Poate fi făcut din aproape orice fruct, se poate face din cafea sau cu alcool. Poată fi servită simplă atunci când pur și simplu vrei ceva răcoritor într-o zi toridă de vară, poate fi servită ca desert după masă (cu puțină frișcă deasupra), sau, dacă puneți alcool în ea, poate fi servită ca aperitiv la o petrecere. Cu atâtea argumente în favoarea ei, este imposibil să nu te îndrăgostești de GRANITAAAAA!



P.S: Am uitat să menționez (și nu, nu este vina mea că am uitat, este vina căldurii) că am șutit această rețetă de pe The Pioneer Woman, unul din blogurile mele preferate.


Granita de lămâie


3 lămâi întregi

1/2 cană zahăr

3 căni de apă


1. Radeți coaja de la cele trei lămâi și puneți-o într-o crăticioară.

2. Stoarceți zeama de la lămâi și adăugați-o peste coaja rasă.

3. Adăugați zahărul la amestecul de coajă și zeamă de lămâie.

4. Puneți crăticioara pe foc și amestecați până fierbe. Dați focul la mic și lasați să mai fiarbă 5-7 minute, sau până când amestecul devine un sirop subțire.

5. Luați crăticioara de pe foc și turnați peste amestec cele trei căni de apă rece.

6. Puneți amestecul într-o cutie (care rezistă la congelator) cu capac. Dați cutia la congelator.

7. Așteptați 2 ore, scoateți cutia din congelator și, folosind o furculiță, desprindeți ușor gheața care s-a format pe margini și amestecați. Dați cutia din nou la congelator.

8. Repetați procedeul din oră în oră până când amestecul este înghețat complet. Se păstrează la congelator.


Notă: Am adăugat la această rețetă și coaja rasă+zeama de la un lime.


4 comentarii:

  1. Faci incalzirea imaginatiei pentru weekend:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Well...in week-end voi face ceva nou. Nu pot sa risc sa va plictisiti cu chestii pe care le-ati vazut deja :P

    RăspundețiȘtergere
  3. cu vodka in ea devine desertul meu preferat ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma gandeam eu ca asta vei spune :)

    RăspundețiȘtergere